Brigadeiro
BRIGADEIRO:


SKŁADNIKI:
mleko skondensowane zagęszczone
kakao
masło
* posypka czekoladowa
JAK ZROBIĆ?
Do garnka wlewamy puszkę skondensowanego mleka, 3 łyżki kakao w proszku (lub więcej, wg gustu) i dużą łyżkę masła. Gotujemy cały czas mieszając. Co jakiś czas sprawdzamy, czy jeśli przejedziemy łyżką po dnie, będziemy mogli zobaczyć dno garnka (otwór nie może się zbyt szybko zamykać). Jest to znak, że nasze brigadeiro jest "ao ponto". Wtedy możemy je odłączyć od gazu.
JAK PODAWAĆ?
"de forno"= prosto z garnka! Najlepsza wersja, popularna zwłaszcza podczas domówek, wieczorków filmowych.
"bolinhas" = Wersja popularna zwłaszcza na imprezach, urodzinach etc. Gotowe brigadeiro studzimy i lepimy z niego małe kuleczki (ok. 3 cm), które następnie obtaczamy posypką czekoladową. Kuleczki umieszczamy w małych papilotkach do babeczek.
"bolo de brigadeiro" jako polewa do popularnego murzynka.
BRIGADEIRO:
Wonderful brasilian dessert. Tastes like a caramel-chocolate fudge. Very easy to make, but spectacular in taste. Perfect as an addition to cakes, enriches them, very well instead of chocolate glaze. You can serve it in a form of small balls. Traditional brigadeiro cake is a chocolate cake with a hole inside. You cover it with brigadeiro and add an extra portion inside the hole.
This dessert is very popular in Brasil. In Rio Grande do Sul it's called "negrinho". The name "brigadeiro" comes from the name of military rank- "brigadier". In forties brigadier Eduardo Gomes was running for president of Brasil. During his campaign he loved to serve a dessert very similar to what brigadeiro nowadays is.
INGREDIENTS:
condensed milk
chocolate powder
butter
*chocolate sprinkles
HOW TO MAKE IT?
We put all the ingredients into the pot: condensed milk, 3 spoons of chocolate powder (or more, depends of you ;) and big spoon of butter. We cook it, staring constantly.
Komentarze
Prześlij komentarz