Smaki Portugalii... Octopus!

Dzisiaj na obiad gotowana ośmiornica. Ma lekko gumiastą konsystencję, ale doskonaly smak.

Składniki:
ośmiornica
sok z cytryny
oliwa z oliwek
czosnek
ostra papryka piri piri

Przepis:
Ośmiornice wrzucić do miski, ze startego czosnku, cytryny, oliwy i papryki zrobić marynatę, odstawić na 2-3 godziny. Po upływie tego czasu ośmiornicę ugotować do miękosci, usunąć główkę, posiekać na kawałki i podawać z natką pietruszki.

Today I ate an octopus for dinner. It was a bit gummy, but had an amazing flavour.


Ingredients:
octopus, lemon juice, olive oil, garlic, piri piri.

How to prepare? Marinade octopus in crushed garlic, lemon, oil and piri piri for 2-3 hours. After that cook, cremove the head, cut out on pieces and serve in addition of parsley.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Brigadeiro

Boze Narodzenie

Surfing.