Smaki Portugalii... Octopus!
Dzisiaj na obiad gotowana ośmiornica. Ma lekko gumiastą konsystencję, ale doskonaly smak.
Składniki:
ośmiornica
sok z cytryny
oliwa z oliwek
czosnek
ostra papryka piri piri
Przepis:
Ośmiornice wrzucić do miski, ze startego czosnku, cytryny, oliwy i papryki zrobić marynatę, odstawić na 2-3 godziny. Po upływie tego czasu ośmiornicę ugotować do miękosci, usunąć główkę, posiekać na kawałki i podawać z natką pietruszki.
Today I ate an octopus for dinner. It was a bit gummy, but had an amazing flavour.
Ingredients:
octopus, lemon juice, olive oil, garlic, piri piri.
How to prepare? Marinade octopus in crushed garlic, lemon, oil and piri piri for 2-3 hours. After that cook, cremove the head, cut out on pieces and serve in addition of parsley.
Składniki:
ośmiornica
sok z cytryny
oliwa z oliwek
czosnek
ostra papryka piri piri
Przepis:
Ośmiornice wrzucić do miski, ze startego czosnku, cytryny, oliwy i papryki zrobić marynatę, odstawić na 2-3 godziny. Po upływie tego czasu ośmiornicę ugotować do miękosci, usunąć główkę, posiekać na kawałki i podawać z natką pietruszki.
Today I ate an octopus for dinner. It was a bit gummy, but had an amazing flavour.
Ingredients:
octopus, lemon juice, olive oil, garlic, piri piri.
How to prepare? Marinade octopus in crushed garlic, lemon, oil and piri piri for 2-3 hours. After that cook, cremove the head, cut out on pieces and serve in addition of parsley.
Komentarze
Prześlij komentarz